Wczytuję dane...
Producent: Shamasa
Przy zakupie za 300zł dostawa gratis!
Opis produktu
Lawenda w postaci olejku eterycznego często wykorzystywana jest jako środek niwelujący stres, stany lękowe oraz bezsenność. Sprawdza się również w kosmetyce oraz przy leczeniu małych ran i stanów zapalnych.
Udostepnij >>

Lawenda znana jest ze swojego relaksującego zapachu oraz pięknego wyglądu podczas kwitnienia. Znajdzie zastosowanie w kosmetyce dla cery problematycznej i trądzikowej dzięki działaniu przeciwbakteryjnemu, oraz dla cery tłustej dzięki zmniejszaniu nadmiernego wydzielania się sebum. Bogata w antyoksydanty, pomaga zwalczać wolne rodniki. Wykazuje działanie przeciwzapalne oraz kojące, dlatego olejek lawendowy wraz z olejem nośnikowym często używany jest na miejsca ze stanem zapalnym. Sprawdza się przy gojeniu małych ran oraz działa rozjaśniająco na blizny. Najbardziej znany ze swoich właściwości kojących nerwy oraz lęki, często stosowany również przy bólach głowy oraz bezsenności.  Jest naturalnym repelentem na owady.

 

* przed zastosowaniem należy sprawdzić indywidualną reakcję skóry na olejek

INCI: Lavandula Angustifolia Flower Oil

Promocje