Wczytuję dane...
Producent: Shamasa
Przy zakupie za 300zł dostawa gratis!
Opis produktu
Olejek eteryczny kajeputowy jest pozyskiwany z liści i gałązek drzewa Cajeput należącego do rodziny Myrtle, jego liście mają kształt włóczni i mają białą gałązkę. Olejek kajeputowy pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej i znany jest również w Ameryce Półno
Opis produktu

Olejek kajeputowy jest stosowany przy kaszlu, przeziębieniach oraz infekcjach bakteryjnych i grzybiczych.

Wykorzystywany jest w produktach do pielęgnacji włosów, ponieważ ma właściwości antybakteryjne, które eliminują łupież i swędzenie skóry głowy.
Wiadomo również, że zmniejsza trądzik.
Ze względu na właściwości przeciwzapalne i jest stosowany w maściach i balsamach przeciwbólowych.
Olejek eteryczny kajeputowy jest również naturalnym środkiem odstraszającym owady i jest używany do produkcji środków dezynfekujących.

Właściwości olejku kajeputowego wykorzystywane w kosmetyce:

Zawiera związki antybakteryjne, które tworzą zdrową warstwę ochronną przed wolnymi rodnikami i bakteriami, które matowią skórę tłustą i skłonną do świecenia.

Zmniejsza plamy i przebarwienia skóry. 

Zmniejszona trądzik: ma charakter antybakteryjny i przeciwgrzybiczy, który wspomaga walkę z trądzikiem i zmniejsza jego nawroty.

Redukcja łupieżu: ma właściwości antybakteryjne, które pielęgnuje skórę głowy i zmniejsza łupież. Zapewnia również głębokie odżywienie w leczeniu suchej skóry głowy i leczeniu stanów zapalnych skóry głowy.

Zmniejszona wypadanie włosów: czysty olejek Cajeput oczyszcza skórę głowy z bakterii i usuwa swędzenie, które powoduje zmniejszenie wypadania włosów. Nawilża skórę głowy i wspomaga wzrost włosów.

Walka z infekcjami skóry: ma charakter antybakteryjny, zwalcza infekcje skóry, łuszczycę, egzemę, świerzb, wysypki i zaczerwienienia itp. Zapewnia również dodatkową warstwę ochrony przed bakteriami i zmniejsza przebarwienia skóry. Zwalcza również infekcje grzybicze.

Ulga w bólu: zawiera związek chemiczny Cineole, który zapewnia ciepło i łagodzi swędzenie. Jego działanie przeciwzapalne zmniejsza również objawy reumatyzmu i bóli innego pochodzenia, natychmiast po zastosowaniu miejscowym.

Naturalny środek wykrztuśny: był używany głównie jako środek wykrztuśny, który usuwa zatory w klatce piersiowej, nosie i narządach oddechowych. Wdychany usuwa śluz i bakterie oraz wspomaga lepsze oddychanie.

Lepsza koncentracja: Miętowy aromat olejku kajeputowego odświeża umysł i zapewnia lepsze skupienie i koncentrację.

Dezynfekcja: Jego właściwości antybakteryjne i antybakteryjne sprawiają, że jest naturalnym dezynfektorem.
Może być stosowany jako środek dezynfekujący do podłóg, poszewek na poduszki, łóżka itp.

Jest również naturalnym środkiem odstraszającym owady.

SPOSOBY STOSOWANIA:

* w dyfuzorze do inhalacji
* w połączeniu z olejami bazowymi ( migdałowy, ryżowy, winogronowy) jako wcierki, do masażu, do kąpieli
* jako dodatek do kremu, olejku czy szamponu ( z zależności od przeznaczenia)



INGREDIENTS: Melaleuca Leucadendron Cajuputi Leaf Oil

- olejku eterycznego nie stosujemy bezpośrednio na skórę
- przed użyciem należy sprawdzić indywidualną reakcję na olejek

poj.15ml

Opinie Klientów
Promocje